Bergkvara – Degerhamn tur & retur

Enligt tradition gjordes även i år en segling över till Degerhamn. Alla som ville var välkomna att segla med.
När vi möttes runt lunch vid båtarna konstaterades dimma utåt Öland men det var inget som direkt hindrade att lägga ut. Det blåste perfekt vind från sydliga hållet vilket gjorde överseglingen riktigt härlig och vi alla kunde gå på en och samma bog hela vägen över. Redan efter Garpen men före Utgrunden omfamnades flottan och det hela blev dels lite vanskligare när man inte kunde navigera med ögat som vanligtvis går bra när man ska till Öland. Sikten blev reducerad till endast ett par hundra meter åt alla håll. Det bildades dagg och det droppade ner från tamparna.
Lyckligtvis har vi plottrarna att titta på vilket gjorde själva navigationen gångbar ändå fast man inte längre såg varken land eller de andra båtarna. Risken att kollidera med någon annan där ute, fritidsbåt eller fartyg, fanns ju så klart så man fick vara vaksam.
Vi höll bra fart allihopa och kunde lägga till fint i Degerhamn.
Dimman låg fortfarande tjock och solen trängde knappt igenom så kvällen, korvgrillningen och minglet blev kyligare temperaturmässigt men sällskapet och humöret var fortsatt gott :). Dimman var kvar på morgonen så pirarna och lite av bruken försvann delvis. Vi avvaktade men sedan började man se havet och himlen så före lunch gick vi till sjöss igen. Hemfärden började med lätt bris och på samma vis som dagen innan var vinden perfekt och vi kunde hålla samma bog rakt över till Bergkvara. Vinden tilltog sedan mer och mer och slutade åt styv bris när vi slutligen var framme vid inloppet till Bergkvara.
Bifogar lite bilder:

Dela denna nyhet